Deschiși pentru comunitate, însuflețim cultura, educația și turismul din București. Suntem Direcția Cultură, Învățământ, Turism din Primăria Municipiului București și ne asigurăm că 33 de teatre, muzee, case memoriale și alte servicii publice de interes comunitar oferă bucureștenilor și turiștilor aflați în vizită posibilitatea de a descoperi mereu lucruri noi.

   Bucureștiul a fost și rămâne un oraș european, cu numeroase monumente istorice și de arhitectură, repere de bază ce justifică promovarea sa ca destinație turistică: muzee, instituții de cultură și artă, edificii religioase, elemente de etnografie și folclor, precum și o mare diversitate de parcuri și complexe de agrement. Aceste importante elemente de patrimoniu, monumente istorice și de artă, reprezintă repere fundamentale ale identității naționale care fac din București un centru de atracție şi de răspândire culturală în Europa şi în lume. Identitatea culturală a orașului se regăsește, atât în tradițiile sale, dar în special în modul în care sunt promovate monumentele de patrimoniu ce evocă oameni şi locuri şi întregesc frumusețea orașului.

   Frumusețea și culorile vibrante ale orașului sunt completate de evenimente fascinante. Cine nu a văzut statuile vivante ale Teatrului Masca, seratele Centrului Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, expozițiile de valoare ale Muzeului Municipiului București, fascinația Circului Metropolitan Bucuresti sau spectacolele de la Teatrul Constantin Tănase, Nottara, Odeon, Bulandra sau Teatrul Mic?

   De câte ori copilul nu ai pășit alături de copilul tău în minunata lume a poveștilor de la Opera Comică, Teatrul Creangă sau Țăndărică?

   Străzi Deschise și Noaptea Muzeelor te-au făcut să bați străzile la pas, cu bicicleta sau trotineta, uitând de căldura zilelor de vară sau de oboseala nopții.

   Cine nu a privit cerul înstelat prin telescopul Observatorului Vasile Urseanu sau nu a visat la viața de odinioară din grădinile Palatului Mogoșoaia? Cine nu a privit cu emoție manuscrisele poetului nepereche de la Muzeul Național al Literaturii Române? Cine nu a mâncat din cireșele lui Arghezi din curtea casei de la Mărțișor?

   Cine nu l-a așteptat pe Moș Crăciun la târgul lui din București? Cine nu a rămas cu răsuflarea tăiată privind spectacolul luminilor de la iMapp Bucharest sau nu s-a bucurat la Festivalul George Enescu?

   Ai râs, te-ai emoționat, te-ai plimbat, ai alergat la maraton, ai vizitat, ai citit, ai ascultat, într-un cuvânt ai trăit în București.

   Dar Bucureștiul nu este doar istorie, evenimente, muzee și teatre. Bucureștiul este și despre educație pentru meserii de viitor.

   Așa că te așteptăm la Școala Profesională Metropolitană în sistem dual din București, un proiect al Direcției Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Capitalei!